Следвайте народния психолог във Facebook и Twitter.

страници

«Първо‹ Предишна12 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

Тревожността на ефективността ни кара да се отнасят на второ място от това как да снимаме свободно хвърляне до това, което да кажем по-нататък в интервю. Ето три начина да го подтикнете под натиск!

от Елън Хендриксен, доктор на науките на 17 май 2019 г. 5-минутен readepisode #245 Играйте пауза Слушайте 3 тайни, за да победим безпокойството на производителността, в които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Съвет №2: Вземете захват (с ритуал)

В дните на доклада на Колбърт, домакин Стивън Колбърт имаше отчетлив задкулисен ритуал, преди да залепи шоуто. Той ще звъни на звънец в банята на студиото, слушайте продуцента му да казва „изтръгнете малко слънце“, докоснете ръцете на всеки човек, който е работил зад кулисите (спасявайки оператора на Prompter за последно), дъвчете от тип преустановена писалка BIC, и се удари в лицето два пъти.

Много по -малко сложно, но не по -малко скриптирани ритуали се срещат в спорта от всякакъв вид. Вземете голф: Tiger Woods има рутинна рутина, която продължава точно 18 секунди: Проверете подравняването, регулирайте краката, два поглед към топката и след това пут.

или баскетбол: Карл Малоун щеше да дриблира топката и да мърмори под дъха си. И до днес никой не знае какво е казал на себе си. Каквото и да беше, тя работи: Той държи рекорда за повечето свободни хвърляния досега.

Карл Малоун щеше да дриблира топката и да мърмори под дъха си. И до днес никой не знае какво е казал на себе си.

разговорно, хората понякога се отнасят към предисферните процедури като „OCD“, но OCD е различен. OCD ритуал (принудата) се извършва в отговор на мисълта, провокираща тревожност (манията). Целта на ритуала е да неутрализира безпокойството. За разлика от тях, целта на предходното рутинно е да се регулира физиологичната възбуда, концентрацията на фокуса и да постави тялото на автопилот, така че да може да извърши ход, който иначе би бил възпрепятстван чрез преодоляване.

въпреки факта Че всички от Карл Малоун до местната охрана на гимназията имат рутина, научното жури все още е точно как точно работят ритуалите. Мета-анализ на предисферни съчетания от спорта, толкова разнообразни като боулинг, водно поло, гимнастика и ръгби, показа, че хипотезите и анекдотичните доказателства изобилстват, но изследването все още не трябва да разбере точно каква функция функционира всичко това подскачане и мърморене и огъване на коляното И задушаването на целувки всъщност служи.

Дотогава продължете и опитайте. В най -лошия случай си купувате тих момент. В най -добрия случай ще извлечете ползите от подобрената концентрация и плавното влизане в следващия си ход.

страници

«Първо‹ Предишна123Next ›Последно» цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си“: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Ако излеете течността, която седи отгоре от кисело мляко, или наливате хранителни вещества в канализацията? Хранителната дива обяснява

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 9 март 2013 г. 1-минутна прочетена

q. Когато отворите контейнер с кисело мляко, понякога има ясна течност, която седи отгоре. Какво е това? Означава ли, че киселото мляко се е объркало? Трябва ли да го излея или изсипвам хранителни вещества по мивката?

a. Няма нищо лошо в киселото ви мляко! Ясната течност, която понякога се отделя, е суроватка. Можете или да го разбъркате обратно в киселото си мляко или да го излеете. Ако го източите, ще се окажете с малко по -дебело кисело мляко. Всъщност точно така се прави гръцкото кисело мляко – чрез опъване на част от суроватката.

Когато излеете суроватката, по -голямата част от протеините остава зад в твърдите части на киселото мляко. Въпреки това, ще излеете част от калция в канализацията. Ако това изглежда твърде разточително, винаги можете да спестите суроватката, която да използвате в пюре или да го използвате, за да готвите горещи зърнени храни.

Свързано съдържание Колко протеин е в суроватката? Какво се случва с млякото, когато правите кисело мляко? Предимства на ферментиралите и култивирани храни

Снимка на купата на киселото мляко от Shutterstock.

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

monica reinagel е a Сертифициран лиценз за борда, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Тревожността на ефективността ни кара да се отнасят на второ място от това как да снимаме свободно хвърляне до това, което да кажем по-нататък в интервю. Ето три начина да го подтикнете под натиск!

от Елън Хендриксен, доктор на науките на 17 май 2019 г. 5-минутен readepisode #245 Играйте пауза Слушайте 3 тайни, за да победим безпокойството на производителността, в които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Съвет №3: Дайте си кимване. Буквално!

От проучване в списанието за спорт и упражнения Психологията идва фин, но мощен ход.

Изследователите помолиха 150 членове на CrossFit да участват в проучване, привидно за използването на слушалки по време на трениране.

Изследователите разделиха участниците на две групи. Една група беше помолена да напише и аудионер три положителни твърдения за настоящата им физическа годност – неща като „Аз съм в наистина добро физическо състояние“ или „тренирах много усилено всеки ден“ – или три отрицателни твърдения, като „Получавам ранен път твърде често ”или„ Чувствам се по -уморен от обикновено. “

След това всеки участник слушаше собствените си записани изявления чрез набор от слушалки и им беше казано, че слушалките се тестват за фактори като комфорт и годност.

За да тестват това, те бяха те са били Помолен да движи главата си нагоре и надолу – осъществявайки в съгласие, без всъщност да му кажат да кимват – или да поклащат главата си отстрани, като по същество поклащат главите си в несъгласие.

Тогава всеки участник беше помолен да направи a Вертикален скок, 30 клякания и четири вдигания. Какво стана? Участниците, които кимнаха „да“ заедно с положителните си изявления, турбокомпетеха атлетичните си показатели, скачаха, клекнат и вдигаха вдигане на най -доброто от всички участници. Онези, които кимнаха заедно с негативните си изявления, изпариха представянето си, изпълнявайки най -лошото. А тези, които не са съгласни с положителните или отрицателните? Ефектите от техните твърдения бяха неутрализирани.

Тайно, изследователите искаха да знаят дали физическите движения на утвърждаване или опровержение могат да усилят всичко, което си казваме. Заключението? Да те могат.

Така че, когато си кажете „Разбрах това“ или още по -добре, „Вълнувам се“, кимва заедно. Тялото ви обръща внимание.

За да го увиете, отидете с потока на вашата физиология и си кажете, че сте развълнувани, което създава възможност. Заземете се с ритуал, който създава фокус. И кимайте, докато говорите сами, което създава утвърждаване. В свят, в който някои ще спечелят, някои ще загубят, а някои са родени да пеят блуса, ще бъдете сигурни, че ще извадите страхотно представяне, когато това е най -важно.

Вземете по -умел психолог

Абонирайте се за бъдещи епизоди на подкаст в Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Stitcher или вашето любимо приложение за подкаст. Следвайте разумния психолог във Facebook и Twitter. Можете също да изтеглите безплатни, подкрепени от науката ресурси, за да се борите с социалната тревожност в Ellenhendriksen.com или да поръчате книгата на Елън, как да бъдете себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност.

страници

«Първо‹ Предишна123 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и възкръсна над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Ако се откажете да вземете студени душове, използвайки студена вода Потапяне или черешане на тези възпалени мускули след тренировка?

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 10 август 2015 г. 11-минутен readepisode #247 Играйте пауза Слушайте ли са студени душове и бани наистина лоши за вас? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Кройтерапия, студена термогенеза, черешка и други форми на студено излагане са всички форми на възстановяване, които лично използвам почти всеки ден. В статията „Как да използвам студено време, за да отслабнем“, а също и в моята статия „Студени темпове за горещо тяло“ очертавам много от практическите начини, по които правя това – от поддържането на температурата на офиса си се хладно до сутрин и вечер Студените душове към охлаждащата екипировка на тялото към компресионна екипировка с лед към студени бани.

Разбира се, прилагането на студ в ранена зона или към бит-мускул едва ли е нова концепция. Гръцкият лекар Хипократ пише за употребата на студена терапия за контрол на болката и подуването през IV век пр.н.е. > През Средновековието ледът се използва за предхирургична анестезия, а ледената терапия се използва широко в атлетичната тренировка и физическата терапия за лечение на спортни наранявания в продължение на много години. Но въпреки привидно широкото приемане на хвърляне на торба с лед върху ранен глезен или болно рамо, преди няколко години имаше прилив на съмнение относно ефикасността на черешката в интернет.

Аргументите преди няколко години минаха нещо подобно: когато настъпи нараняване, тялото ви създава възпаление като лечебен отговор. Така че, ако възпалението е естественият начин на тялото да заздрави нараняване, защо бихте искали да блокирате този възпалителен процес с лед? Обикновено помагат да се пренася излишни тъканни течности обратно в сърдечно -съдовата система). След като тази лимфна пропускливост се увеличи, може да има риск от големи количества течност назад, влязъл в ранената зона, което води до повече подуване, отколкото може да се Продължава случи, ако не лежите на първо място.

Аз се обърнах към него И двете от тези притеснения и защо черешката наистина работи, в моята статия „съвети за изгаряне на повече мазнини със студена термогенеза (и защо черешката наистина работи).“

Но сега се появиха нови доказателства в Формата на две чисто нови проучвания – проучвания, които предполагат потапяне на студена вода и черешката, всъщност могат да нарушат печалбите на силата, да направят мускулите ви по -малки или да забавят възстановяването. В днешната статия ще научите всичко за тези нови проучвания и дали трябва да се откажете да приемате студени душове, да използвате потапяне на студена вода или да зареждате тези възпалени мускули след тренировка.

Новите проучвания срещу черешката

Първото ново проучване, което предполага, че студът може да не е всичко, за което е поставен, за да бъде озаглавен: „Потапянето на студената вода след упражняване засилва острата анаболна сигнализация и дългосрочните адаптации в мускулите към тренировките на силовите тренировки.“

В проучването изследователите изследват ефектите от комбинацията от силова тренировка и потапяне на студена вода чрез две отделни проучвания. В едно проучване, 21 физически активни мъже силата са обучени в продължение на 12 седмици, 2 дни в седмицата, с 10 минути лечение на студена вода или активно възстановяване без студена вода след всяка тренировка. Силата и мускулната маса се увеличават повече в групата, която не се излага на студената вода. Работният капацитет, размерът на мускулните влакна и броят на клетките на мускулни влакна също се увеличават в групата за активно възстановяване, но не и в групата на студената вода. В друго проучване девет активни мъже извършиха пристъп на упражнения за силата на един крак в отделни дни, последвани отново или от студена вода или активно възстановяване. Броят на сателитните клетки, а също и количеството на фосфорилиране (и двете от които причиняват растеж на мускулите) се увеличава повече след упражнението с активно възстановяване в сравнение със потапянето на студената вода.

И така, какво означава всичко това маниер ? Това показва, че потапянето на студената вода може да намали острите промени в броя на сателитните клетки и активността на киназите, които регулират растежа на мускулите (хипертрофия), което може да се превърне в по-малки дългосрочни тренировъчни печалби в мускулната сила и хипертрофия, ако използвате потапяне на студена вода след a тренировка. Изследователите стигнаха до заключението, че „използването на CWI като редовна стратегия за възстановяване след упражнение трябва да бъде преразгледано.

Следващото проучване, озаглавено„ Редовното след упражняване на студено приложение засилва обучената мускулна адаптация? “ изследва ефектите на редовното следване на студено приложение (обледеняване) върху мускулни и съдови адаптации, предизвикани от тренировка за устойчивост на умерена интензивност. В това проучване субектите направиха тренировка, състояща се от 5 комплекта от 8 упражнения за сгъване на китки при работно натоварване от 70-80% от максимума на единичното повторение, три пъти седмично в продължение на шест седмици. Половината от субектите потопиха експерименталните си предмишници в студена вода в продължение на 20 минути след тренировката на китката, а другата половина служи като контролни субекти без студена вода. Измерванията са направени преди и след периода на тренировка за дебелина на китката-флокс, диаметър на брахиална артерия, максимална мускулна сила и локална мускулна издръжливост.

дебелината на китката-флексор на експерименталните ръце се увеличават след тренировка и в двете групи , но степента на всяко увеличение е значително по -малка в охладената група в сравнение с групата без охлаждане.

Contents